Menu
Comfortabele hoofdkussens van Silvana

Welk hoofdkussen past bij mij?

Yes, je hebt je perfecte bed of boxspring gevonden! Dat worden nachten heerlijk slapen, maar pas echt als je ligt onder een fijn dekbed én je je hoofd kunt laten rusten op een hoofdkussen dat precies aan jouw wensen voldoet. Maar, welke hoofdkussens zijn er en welk kussen is dan precies geschikt voor jou? Wij leggen het je uit.

Hoofdkussen kopen: dat begint bij de slaaphouding

We beginnen bij het begin. Welk hoofdkussen jij nodig hebt, hangt af van je slaaphouding. Slaap je op je buik, je rug of op je zij (hier lees je alles over wat de beste slaaphouding is!)? Dat is belangrijke informatie. Want als buikslaper heb je het meeste baat bij geen of een heel dun hoofdkussen in tegenstelling tot de zij- en rugslaper. De zij- en rugslaper hebben namelijk juist meer aan een dikker kussen dat de nek goed ondersteunt.

Geschikte hoofdkussens voor zijslapers

De zijslaper heeft in principe een redelijk stevig tot een stevig kussen nodig. Omdat er vrij veel ruimte is tussen de hals en de schouder, is het noodzakelijk dat deze ruimte goed opgevuld wordt. Bovendien moet je ook rekening houden met de stevigheid van je matras. Als je een zacht matras hebt, dan zak je hier verder in weg en heb je een minder stevig hoofdkussen nodig. Dit geldt uiteraard vice versa.

Geschikte hoofdkussens voor rugslapers

Een goed kussen voor een rugslaper zijn gemiddeld stevige hoofdkussens. Door een redelijk stevig hoofdkussen ligt je hoofd niet te hoog of te laag en dit komt je schouders en nek ten goede. Zeker je nek, want je wil niet dat er een knik ontstaat in je wervelkolom. Auw!

Geschikte hoofdkussens voor buikslapers

Volgens fysiotherapeuten nemen buikslapers de minst goede slaaphouding aan. Als je op je buik gaat liggen, draai je je hoofd opzij en dit zorgt ervoor dat de nekwervels onder spanning komen te staan. Voor buikslapers is dus in principe geen hoofdkussen nodig. Vind je het toch fijner om op een kussen te slapen? Schaf dan een zo dun mogelijk kussen aan. Vergeet niet een kussen uit te zoeken waar je goed doorheen kunt ademen.

Gewicht en stevigheid matras

Wat daarnaast ook nog van belang is, is dat het hoofdkussen het hoofd goed moet kunnen dragen. Daarom geldt hoe zwaarder je bent, hoe steviger het kussen moet zijn. Bovendien – wat reeds is benoemd – is de stevigheid van het matras ook nog een punt van aandacht. Op een zacht matras zakt je lichaam namelijk meer weg dan wanneer je op een hard matras ligt. Dus, lig je op een zacht matras? Dan hoeft jouw hoofdkussen niet extreem dik te zijn.

De vulling van het hoofdkussen

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar met vele vullingen. Maar welke vulling is geschikt voor jou? We nemen de meest voorkomende vullingen met je onder de loep.

Synthetische vulling

Ben jij een buikslaper? Dan is een kussen met een synthetische vulling in de basis al geschikt voor jou. Dit komt doordat een synthetische vulling vaak niet heel veel ondersteuning geeft en je er ietsjes in wegzakt. Een groot voordeel van synthetische hoofdkussens is dat ze wasbaar zijn en dus geschikt zijn voor mensen met allergieën.

Bij NLslaapt zijn diverse hoofdkussens met verschillende synthetische vullingen verkrijgbaar, zoals watergel, synthetische vezelbolletjes en een combinatie van synthetische latex en natuurlatex.

Veel hoofdkussens van NLslaapt zijn gemaakt van synthetische vullingen. Ontdek ze hier.

Vulling van dons

Donzen vullingen zijn vaak populair en dit zit ‘m met name in de zachtheid. Een donzen vulling is niet echt verend en je zakt er dus in weg. Andere voordelen zijn dat een dergelijke vulling luchtig is, goed ventileert en je het kussen kunt bijvullen. Hoofdkussens met een vulling van dons en/of veertjes zijn uitermate geschikt voor mensen die op hun zij en rug slapen!

Bij NLslaapt vind je een hoofdkussen met een donzen vulling.

Meer ontdekken?

NLslaapt heeft meer hoofdkussens met andere vullingen in de collectie. Hier ontdek je alle hoofdkussens!

Hoofdkussens van Silvana