Menu
Boxspring in een modern Scandinavisch interieur

Stel je boxspring samen bij NLslaapt

Ben jij op zoek naar een luxe bed waarin je iedere ochtend heerlijk uitgeslapen wakker wordt? Bij NLslaapt vind jij de boxspring van je dromen. Maar hoe stel je dan zo’n boxspring samen? Het is eigenlijk heel simpel en daarom nemen we je hier graag mee door de stappen. Geloof ons, met deze stappen heb jij jouw ideale boxspring zo gevonden.

Boxspring Flevo Dronten van NLslaapt in een trendy tint
 

De perfecte boxspring in een paar stappen

Zoals gezegd, is een boxspring samenstellen geen hogere wiskunde. Maar omdat de aanschaf van een boxspring geen goedkope uitgave is, leggen we je hier graag uit hoe je een boxspring samenstelt en waar je aan moet denken. En dit allemaal in een paar stappen, nadat je bepaald hebt of je de boxspring elektrisch verstelbaar wil hebben. Here we go:

Stap 1: Afmeting van de boxspring kiezen

Het kiezen van de juiste boxspring begint bij het bepalen van de afmeting. Ben je tevreden met de grootte van jouw huidige bed? Dan is de maat van jouw boxspring gelijk aan de maat van het bed dat nu in je slaapkamer staat. Niets meer, niets minder. Wil je graag een groter of een kleiner bed? Dan heb je bij NLslaapt ruime keuze uit gangbare afmetingen. Bovendien hebben we bij NLslaapt ook extra lange boxsprings in de collectie. Handig voor als je iets langer bent en je wel graag je voeten binnenboord houdt wanneer je languit in bed ligt…

Stap 2: Bekleding van de boxspring

De volgende stap is het kiezen van de bekleding voor jouw boxspring. Kijk eens om je heen in je slaapkamer. Welke kleuren zie je? Welke materialen worden er gebruikt? Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen alvorens je begint met het maken van deze keuze. Als je hier de antwoorden op hebt, kun je beginnen met het kiezen van de stof en de kleur ervan. Met een stoffen bekleding kies je voor een zachte look die goed past in een modern en Scandinavisch ingerichte slaapkamer. Heb je meer een industrieel ingerichte slaapkamer? Dan is een lederlook boxspring de perfecte keuze voor jou. Dit geeft namelijk een robuuste en stoere sfeer. Ben je meer fan van de chique hotellook? Dan adviseren wij een velvet stof. Helemaal luxe!

Let op: bij NLslaapt kun je per boxspring kiezen uit een selectie bekleding. Ga je bijvoorbeeld voor boxspring A, dan kan het zijn dat je bij boxspring B uit andere stoffen kunt kiezen.

Boxspring Flevo in diverse kleuren
 

Stap 3: Keuze voor de matrassen

Wat uiteindelijk het belangrijkste is in de zoektocht naar de perfecte boxspring, is de keuze voor het matras en/of het topmatras. Deze keuze is namelijk essentieel voor een goede nachtrust. En deze essentiële keuze is super persoonlijk. Matrassen zijn er namelijk in vele soorten en het kan lastig zijn om te bepalen welke soort dan voor jou geschikt is. Om die reden hieronder een lijstje met voordelen per matras:

  • Pocketvering matras: vochtregulerend, ventilerend, zeer goede ondersteuning, verdeling van de pocketveren in verschillende zones
  • Koudschuim: ventilerend, blijvende veerkracht, geen kuilvorming, geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht
  • Traagschuim: drukverlagend, fijne ondersteuning, vormt zich naar het lichaam

Als je eruit bent welk matras jouw voorkeur heeft, moet je nog bepalen welke hardheid het moet hebben. Qua hardheid kun je kiezen uit twee verschillende: medium, voor een gewicht tot 85 kilo en firm, voor een gewicht boven de 85 kilo of voor mensen die gewoon wat steviger willen liggen. Ook voor het topmatras heb je de keuze uit verschillende soorten. Hier meer info over de meest gekozen toppers:

  • Topmatras van koudschuim: ventilerend, blijvende veerkracht, geen kuilvorming, geschikt voor mensen met een hoger lichaamsgewicht
  • Topmatras van hybridschuim: ventilerend, blijvende veerkracht en met dit type matras ben je verzekerd van een lange levensduur
  • Topmatras van traagschuim: drukverlagend, fijne ondersteuning, vormt zich naar het lichaam

Met de samenstelling van jouw perfecte matrassen ga je gegarandeerd perfecte nachten tegemoet!

Topper van koudschuim
 

Stap 4: Hoofd- en voetbord van de boxspring

Wat is het eerste dat opvalt aan een boxspring wanneer je de slaapkamer binnenkomt? Het hoofdbord: de blikvanger! Qua hoofdborden heb je voor een aantal boxsprings van NLslaapt de keuze uit verschillende hoofdborden, zoals boxspring Flevo. Het ene hoofdbord is glad gestoffeerd, de ander is gecapitonneerd en weer een ander heeft horizontale of verticale stiksels. Bij diverse boxsprings uit de Flevo collectie, kun je ook nog kiezen voor een voetenbord. Het voetenbord komt dan in dezelfde uitvoering als het door jou gekozen hoofdbord.

Stap 5: Poten van de boxspring

De poten van een boxspring kunnen deze een totaal andere look geven. Zo kun je bij een aantal boxsprings van NLslaapt kiezen uit een selectie poten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een slanke poot als poot ‘Champagne’, een trendy poot als de ‘Amore’ of een super moderne sledepoot als de ‘Retro’. De keuze voor de poten is uiteraard afhankelijk van het type boxspring waar je voor kiest. De poten die je bij NLslaapt kunt kiezen hebben niet allemaal dezelfde poothoogte. Let hier dus goed op! Voor sommige poten kun je ook nog kiezen uit een specifieke kleur of afwerking.

Diverse poten voor onder een boxspring van NLslaapt
 

Stap 6: Eventuele extra’s

Bij sommige boxsprings, zoals boxspring Scandi, heb je de mogelijkheid om een lampenset bij te bestellen. Heel handig wanneer je nog graag een boek leest voordat je gaat slapen. Bovendien is dit een echte uitkomst wanneer je weinig ruimte naast de boxspring hebt en er eigenlijk geen nachtkastjes kwijt kunt.

Zo, dat was het. Dat viel toch best mee? Of heb je misschien toch nog vragen? Dan staat NLslaapt voor je klaar. Neem contact met ons op via ons contactformulier en we proberen je zo snel mogelijk te helpen!