Menu
Ambassadeur pure luxe zilver

Wat is een pocketvering matras?

Ben je op zoek naar een nieuw matras? Dan weten we maar al te goed dat dit best een lastige keuze kan zijn. Want, welk matras voldoet aan jouw wensen en is geschikt voor jouw slaaphouding? Een zeer populair matras is het pocketveringmatras. Maar wat is pocketvering en wat doet zo’n matras precies voor je lichaam? We leggen het je hieronder maar al te graag uit.

Wat is pocketvering?

Een pocketveer is een metalen springveer in een pocket (zakje) die in een matras verwerkt wordt. In een pocketveeroppervlak zitten talloze pocketveren naast elkaar verwerkt. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat de veren elkaar niet kunnen raken en dat de veer minder ‘voelbaar’ wordt. Door deze losse zakjes met springveren geniet je van een hoog aanpassingsvermogen aan de contouren van je lichaam. Hoe meer veren er per vierkante meter in een matras zitten, des te beter het gewicht van een persoon over het matras wordt verdeeld. Meer veren wordt bovendien vaak als zachter ervaren.

Echt lekker goed slapen doe je op een pocketvering matras

De voordelen van een pocketveringmatras op een rijtje

  • Een gezonde slaaphouding is belangrijk voor een fijne nachtrust. Een pocketveringmatras zorgt ervoor dat je in de juiste slaaphouding ligt.
  • Een pocketveringmatras biedt perfecte ondersteuning aan het lichaam door een optimale verdeling van het lichaamsgewicht.
  • Een pocketveringmatras ventileert uitstekend.
  • Pocketveringmatrassen staan bekend om haar goede vochtregulerende eigenschap.

Hoeveelheid pocketveren per vierkante meter

Pocketveringmatrassen zijn verkrijgbaar met verschillende aantallen pocketveren per vierkante meter. De meeste pocketveringmatrassen hebben een kern van 300, 350, 500 of zelfs 1000 pocketveren per vierkante meter. Over het algemeen geldt: hoe meer veren er per vierkante meter in het matras zitten, hoe beter het lichaamsgewicht verdeeld wordt over het matras. Verder wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen verschillende zones en kun je nog kiezen voor een hardheid van medium en firm. Medium kies je als je een gewicht hebt tot 85 kilo en firm kies je wanneer je meer weegt dan 85 kilo of als je gewoon iets steviger wil liggen.

Comfortzones van een pocketveringmatras

Voor een optimaal slaapcomfort zijn de pocketveren in comfortzones verdeeld. Dit zijn zones, meestal verdeeld in 5 of 7 comfortzones, die bepaalde delen van je lichaam juist meer of minder ondersteuning geven, zodat je ruggengraat haar natuurlijke kromming behoudt. Hierdoor lig je comfortabel en voel je minder tegendruk. Een comfortzone zorgt dus voor een bepaalde terugveerkracht. Een matras moet bijvoorbeeld op schouder- en heuphoogte verder inzakken dan ter hoogte van je rug.

De toplaag van een pocketveermatras

Net zoals ieder matras is ook een pocketveringmatras opgebouwd uit meerdere lagen. Zo heeft een dergelijk matras ook een toplaag die voor een groot deel het comfort bepaalt. De toplagen die je het meeste vindt zijn gemaakt van koudschuim, gel, traagschuim en latex.

Springveren in pockets op een rijtje

Ben je overtuigd van de voordelen van een pocketveringmatras? Shop dan nu hier jouw exemplaar.